ΞHPOI KAPΠOI ΠANTA ΦPEΣKOI

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΣΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ-MARSMELLOWS

Υλικά¨
zaxaropasta
200 γρ. ζάχαρη  200 γρ. νερό  2 φύλλο(α) ζελατίνη   άχνη ζάχαρηMarshmallows (μάρσμελοους)

    Διαδικασία

    Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τη ζελατίνα κι ανακατεύουμε, να λιώσει. Αφού κρυώσει το μείγμα, το μεταφέρουμε και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να γίνει σφιχτό, όπως η μαρέγκα. Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι κι απλώνουμε χαρτί φούρνου (λαδόκολλα) μέσα, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα μας σε πάχος 1-2 εκ.. Πασπαλίζουμε με άχνη κι από πάνω και το αφήνουμε να πήξει εκτός ψυγείου (8-10 ώρες).
    Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε ό,τι σχήμα εμείς θέλουμε και τα κυλάμε πάνω στην άχνη να καλυφθούν όλες οi πλέυρες τους.

    Αν θέλουμε να τα χρωματίσουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στη ζάχαρη την ώρα που βράζει. 
    από:krats-krouts.blogspot.com/ 
    ___________________________________________________________________________________  

    ζαχαρόπαστα marshmallows

    ζαχαρόπαστα marshmallows

    Μια άλλη εκδοχή της ζαχαρόπαστας, εμπλουτισμένη με τη γεύση και την υφή των marshmallows.

    Υλικά 250 γρ. marshmallows  

    2 κ.σ. νερο

     700-800 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη λίγο

     βούτυρο  χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

    Διαδικασία

    Βάζουμε σε μπολ τα marshmallows με το νερό και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2΄περίπου να λιώσουν. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένα γλάσο. Προσθέτουμε χρώμα αν θέλουμε και ρίχνουμε τμηματικά την άχνη, που προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει. Βάζουμε λίγο βούτυρο στον πάγκο μας και  αρχίζουμε να ζυμώνουμε όλο το μείγμα με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
    Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως.

    ____________________________________________________________________________________
     ΠΑΣΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

    Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό άχνη

    5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)

     1 κουταλιά γλυκερίνη 

    1/2 κούπα γλυκόζη 

    1/4 κούπας νερό 

     3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας



    recipe image
    1. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. 
    recipe image
    2.
    Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
    recipe image
    3.
    Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει.
    Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε.
    recipe image
    4.
    Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη  σε περίπτωση που κολλάει  για να προσθέτουμε.
    recipe image
    5.
    Η ζαχαρόπαστα  είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει.
    recipe image
    6.
    Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα .
    recipe image
    7.
    Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Τη ζαχαρόπαστα τη χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τούρτες, κέικ, μάφινς, καπκέικς κλπ. Επίσης με αυτή μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχέδια, τριαντάφυλλα, διάφορα σχήματα, κορδέλες και να στολίσουμε την τούρτα μας.
    Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να την τυλίξουμε πολύ σφιχτά με μια διαφανή μεμβράνη και να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
    Εάν θέλουμε να τη χρωματίσουμε, χωρίζουμε το κομμάτι στο οποίο θα βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μερικές σταγόνες και ζυμώνουμε.
    5 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη αντιστοιχεί με 10-12 φύλλα. Απλά να ξέρετε ότι ίσως να μην έχετε  το ίδιο αποτέλεσμα, μπορεί να πάρει περισσότερη άχνη.


    Δεν υπάρχουν σχόλια: