ΞHPOI KAPΠOI ΠANTA ΦPEΣKOI

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan

Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
250 γρ. αμύγδαλόπαστα λευκή (αμύγδαλα αποφλοιωμένα)
1 ασπράδι αυγού
150 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα απο ένα λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
To marzipan ή η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούνται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού. σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.
Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη όπως θα δείτε παρακάτω.
Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη. Αν θέλουμε την χτυπάμε λίγο και την αφήνουμε χοντοκομμένη.
Ρίχνουμε στο μπέλντερ την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.
Προσοχή! Δεν πρέπει να γίνει πολύ αραιό το μίγμα μας. Αν παρ' όλα αυτά το μίγμα γίνει αραιό προσθέτουμε λίγη ακόμα αμυγδαλόπαστα.
Σε συτό το σημείο  μπορούμε να μοιράσουμε την ζύμη σε κομμάτια και να την χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα marzipan μας είναι έτοιμα.
Διαφορετικά ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω σε τούρτα.
Η αμυγδαλόπαστα είναι έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: